livar kloostervarken

Langstraat 48 - 6001 CW  WEERT 0495 - 541726

DE GRIEKSE KEUKEN

RESTAURANT

Erkend Streekproduct 


Livarvlees is een erkend streekproduct en wordt geproduceerd volgens 3 sterren Beter Leven keurmerk van de Dierenbescherming.


Livar stelt als eis dat de varkens granen gevoerd krijgen uit Limburg, om zodoende een korte productieketen te kunnen waarborgen.
De productie van biologische granen uit Limburg is niet toereikend om al onze varkens met biologische geteelde granen te voeren.


Het is erg belangrijk dat de Livarvarkens goede kwaliteit voer krijgen dat zo dicht mogelijk in de buurt van waar de varkens opgroeien geteeld is. Vandaar dus dat Livarvlees wel erkend is als streekproduct en het 3 sterren Beter Leven keurmerk predikaat draagt, maar niet biologisch is.

Wat maakt Livar zo speciaal?


  1. De varkens kunnen buiten lopen met een krul in de staart.

  2. De varkens zijn in Limburg geboren en gevoed met regionale granen.

  3. De varkens worden volgens eerlijk concept gehouden onder toeziend oog van de monniken.

  4. Deze varkens zijn gelukkig en hebben een goed leven. Dit staat garant voor de beste smaak.

  5. Livarvlees wordt bereid door vakmensen en vakslagers.

  6. Livarvlees en vleeswaren zijn verkrijgbaar bij de betere restaurants en versspeciaalzaken.

Livar is een afkorting van Limburgs Varken afkomstig van Abdij Lilbosch en wordt ook wel Kloostervarken genoemd.

Wij serveren van nu varkenskotelet van Livar.


Restaurant De Griekse Keuken Langstraat 48

6001 CW  Weert

Email: restaurant@degrieksekeuken.nl

Telefoon: : +31 (0) 495 - 541726

© Copyright. Restaurant De Griekse keuken

All Rights Reserved.

Ontwerp: Robert Beelen